Hirdetés

Megcsapolná a P2P-t a BitTorrent?



|

A vállalat megpróbálhat némi bevételhez jutni a fájlmegosztásból.

Hirdetés

Tegnap délután a BitTorrent Inc. meglehetősen furcsa fejlesztéssel állt elő, a „BitTorrent Bundle” névre hallgató formátumával „forradalmasítani” kívánja a tartalomkészítők közönséggel való kommunikációját. Az ötlet alapvetően az lenne, hogy a művészek torrent segítségével terjeszthetnék a promóciós tartalmaikat, ám az új formátum lehetőséget adna letöltés közben egy böngészőablak megnyitására, ahol a torrentezők például az e-mail címükért cserébe újabb tartalmakhoz juthatnának hozzá.


A hossza ellenére meglepően homályos tájékoztatás ellenére úgy tűnik, hogy a BitTorrent Bundle formátumban terjesztett letöltésekbe lezárt tartalmak illeszthetőek, például egy album esetében magába a torrentbe „berakhatóak” rögtön a fizetős állományok is, ám ezek csak a megjelenő weboldalon való fizetés után válhatnak elérhetővé.

 

 

A tartalomfeloldás technikai megvalósításáról egyáltalán nem esett szó a közleményben, ám az egyetlen ésszerű és praktikus módszernek az tűnik, ha maga letöltőprogram végezné a műveletet, ezen köztes szolgáltatás nyújtásáért cserébe a BitTorrenthez csepeghetne némi bevétel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.