Hirdetés

Megduplázódott a londoni e-mail forgalom



|

Hirdetés

Mint azt Alex Shipp, a MessageLabs számítógépes biztonsági cég vezető antivírus szakembere elmondta, az e-mail forgalom helyi idő szerint reggel 9 órától kezdett fokozatosan növekedni. A vállalat kisvártatva már azt regisztrálta, hogy megduplázódott a térségben az elküldött e-mailek száma. Az óránkénti mintegy egymillió elektronikus levél többségében az emberek általában röviden megpróbáltak tájékozódni ismerőseik és a hozzátartozóik állapotáról.

Öröm az ürömben, hogy a kommunikációs hálózatok kitartottak és nem voltak fennaka­dások, illetve nem omlottak össze a duplájárat növekedett forgalom miatt. A két legna­gyobb internetszolgáltató, a British Telecom (BT) és a Cable&Wireless sem jelentett fennakadásokat. Ennek ellenére a telekom­munikációs és az internet­szolgáltatók felszólították az embe­reket , hogy csak a legszük­ségesebb esetekben használ­ják a veze­tékes és a mobiltelefonokat, illetve a világ­hálót. Az elek­tronikus leve­lekhez hasonlóan a mobil hálózatokban az SMS jelen­tette a megoldást, amelyek fenna­kadás nélkül szinte mindig célba értek. A felhasználók relatív kis száma miatt a 3G-hálózatok is probléma nélkül üzemeltek, nem váltak túlterheltté.

Az internet ismét a leggyorsabb médiának bizonyult. A szemtanúk és a túlélők mobiltelefonjaikkal és a digitális fényképezőgépeikkel azonnal képeket készítettek és ezek a felvételek szinte azonnal felkerültek az internetre, a Flickr.com oldalra. Adam Stacey bloger például miután kiszabadult többedmagával egy metrószerelvény roncsai közül, lefotózta a helyszínt és a túlélőket. Stacey a kész fotót elküldte a Moblog.co.uk oldalnak. Több bloger is hasonlóképpen cselekedett és a saját beszámolóikkal egészítették ki a fotókat.

A módszert elleste és átvette a BBC és a Guardian is. Utóbbi a beérkezett felvételeket és kiegészítő szövegeket saját napló oldalán helyezte el. Az élet a borzalmas terrortámadás után lassan kezd visszatérni a normális kerékvágásba és a mobilhálózatok teljes egészében használhatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.