Hirdetés

Meghajtónevek vagy betűjelek?



|

Hirdetés

Ahhoz, hogy biztosan megtaláljam a megfelelő merevlemez betűjelét, pár ablakot ki kell nyitnom. Hogyan lehetne lerövidíteni ezt a keresést?A probléma oka az, hogy régebbi rendszereknél legtöbbször csak a meghajtó jelére kellett hivatkoznunk. (A DOS-parancssorban mind a mai napig ezeket a betűket használjuk.) Bár a DOS-korszakban is elnevezhettük merevlemezeinket, a rájuk aggatott címkéknek nem sok hasznát vehettük. XP alatt viszont a betűjeleket érezhetjük feleslegesnek. Ennek a fura változásnak sok felhasználó issza meg a levét, mert először az elnevezést látjuk, utána a betűjelet, ezért ez utóbbit nem mindig jegyezzük meg.

Keressük meg az X-Setupban az Appearance -> Files&Folders -> Drives -> Drive Label Display pontját. Ekkor négy lehetőség közül választhatunk:

- Az alapértelmezett felépítést használjuk, tehát a név után zárójelben láthatjuk a betűjelet.

- A betűjelet a név elé helyezzük. Ez az opció ajánlott akkor, ha elsősorban a betűjelek alapján ismerjük fel gépünk adattárolóit.

- A harmadik opciót választva csak a hálózati meghajtóknál kerül előre a betűjelzés, így azok jobban elkülöníthetők a helyi merevlemezektől.

- A negyedik esetben nem jelzi ki a rendszer a meghajtó betűjeleit. Ezt csak akkor válasszuk, ha soha nem fordult még elő, hogy ezeket használnunk kellett volna. Mivel ez elég ritka eset, így nem ajánljuk a megjelölését.

A rendszer újraindítása után máris láthatók a változások, ha a Sajátgépet megnyitjuk. Arra figyeljünk, hogy ez a módosítás a számítógép minden felhasználójára kiterjed!



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.