Hirdetés

Meghalt a 3dfx, éljen az X-3dfx?



|

Hirdetés

Ha valamelyik 3dfx termék dolgozna az otthoni gépemben, akkor most valószínűleg igen rosszul érezném magam. Az eredetileg kiadott sajtóközleménnyel szemben úgy tűnik, hogy csak 2001. február 18-áig tartja fenn az nVidia a 3dfx Voodoo chipjeire épülő termékek támogatásával foglalkozó csoportot, a telefonos ügyfélszolgálatot, illetve a meghajtóprogramokat készítő mérnöki gárdát. Hogy utána mi lesz? Senki sem tud semmi biztosat, az nVidia illetékesei bőszen mellébeszélnek a nyilatkozatokban, a volt 3dfx-es gárda nem nyilatkozhat.
Ezek után meglepetésként ért az X-3dfx nevű cég megalakulásának a híre. Az Észak Írországban, Belfastban székelő cég volt 3dfx szoftverfejlesztők - innen a név is, „ex-háromdéefix” - összefogása és tőkéje segítségével jött létre. Hitvallásuk szerint azért, hogy „egyrészt gondoskodjanak a további meghajtóprogram-frissítésekről, másrészt pedig nagyra törő terveik, távlati céljaik is vannak”. Elképzelni sem tudom, hogy ki fog ezeknek a srácoknak fizetni a - gyakorlatilag önszorgalomból végzett - terméktámogatásért, hacsak nem azok a „távlati célok” hivatottak finanszírozni ezt. Ha pedig ezek tényleg annyira távlatiak, akkor addig hogy fogják kihúzni? Kicsit aggasztó párhuzam látszik az X-3dfx és a Gravis hangkártyák házilag készített meghajtóprogramjai között.

(Miután a Gravis felhagyott a hangkártyák készítésével, lelkes amatőrök „vállalták fel” a különböző termékekhez a meghajtóprogramok elkészítését. Sajnos a kezdeményezés eredményeként még csak 80%-os driverek sem lettek.)
Mindenesetre az X-3dfx internetes oldala él (www.x3dfx.com), de most éppen néminemű jogi hercehurca miatt meglehetősen szegényes arcát mutatja. Ha 3dfx ügyben érdemleges változás történik, természetesen arról azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.