Hirdetés

Meghalt az orosz spam-király



|

Hirdetés

A 35 éves Kushnir volt a Center for American English, a New York English Center és a Centre for Spoken English nevű nyelvközpontokat, melyek hírhedtté váltak agresszív reklámjaikról. Elemzők szerint a fenti cégek szinte minden Internet eléréssel rendelkező orosz számítógéphez el tudták juttatni kéretlen reklámjaikat.

Az orosz törvények szerint a spam nem büntetendő, ezért Kushnir igen sok ellenséget gyűjtött. "Szelídebb" próbálkozások már történtek a levélbombái elleni tiltakozásra, mint például az, hogy az intézetek telefonszámaival szórták tele az internetet különböző apróhirdetésekben, vagy épp tiltakozó kampányt indítottak - most viszont eldurvult a helyzet: Az üzletembert, akinek kedvenc mondása szerint az e-maileket a spamekre találták ki, a fejére mért ütésekkel ölték meg.

Mások szerint nem a gerilla-hirdetések miatt történt a gyilkosság, hanem inkább a vállalkozó feltételezett maffia-kapcsolataiban kell keresni a fő okokat.

Az esetet követően sem kímélte Kushnirt az orosz média. A halálesetet "Most megkapta amit érdemelt" vagy "Végső megoldás a spam-kérdésre" című cikkekben közölték le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.