Hirdetés

Mégis a Blu-ray lehet a nyerő?



|

Hirdetés

Ennek legfőbb oka természetesen még mindig az, hogy a cég jövőre megjelenő PlayStation 3 játékgépe is a kéksugaras technológiát támogatja.

A PS3-nak annál is inkább fontos szerepe lesz a Blu-ray elterjedésében, hogy várható ára nem haladja meg majd a 400 dollárt, míg a kizárólag ilyen lemezeket támogató asztali lejátszó készülékek akár kétezer dollárba is kerülhetnek. Az elemzők kitérnek arra is, hogy várhatóan 2006 végére terjedhet el a HD-DVD, de főként csak asztali és hordozható számítógépekben, valamint a két formátum közötti harc egészen 2008-ig elhúzódhat. Ekkorra lesz ugyanis elég hajlandóság a vásárlók többségében, hogy egyáltalán lecseréljék jelenlegi hagyományos DVD lejátszóikat. 2010-re mintegy nyolcmillió HD-DVD és Blu-ray lejátszó értékesítését tartják reálisnak, amiből 4,5 milliót az utóbbi eladásai tehetnek ki. Ez megközelítőleg 993 millió dollárnak felel meg, míg a HD-DVD eladásaiból származó bevétel 684 millió lehet.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról sem, hogy a HD-DVD lemezek és lejátszók előállítása már most is jóval olcsóbb, terjedésük tehát hasonló mértékben indokolt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.