Hirdetés

Mégis meg lehet bénítani a Facebookot?



|

Éjszaka egy rövid ideig elérhetetlen volt a Facebook, az Anonymous az érintettségét sejteti.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a hackerbanda egyik tagszervezete bejelentette, hogy január 28-án, szombaton támadást indít a Facebook ellen, mikor DDoS-támadásokkal  megpróbálják megbénítani a közösségi oldalt. Az Anonymous a hivatalos Twitter profiljában cáfolta az akciót, mondván hogy média hazugságról van szó. A támadással kapcsolatban mi magunk is szkeptikusak vagyunk, hogy miért, az korábbi cikkünkben elolvasható.

 



Az esetre ezek miatt mi már pontot is tettünk volna, ám a Neowin beszámolója szerint tegnap éjszaka problémái voltak a közösségi oldalnak. Tíz percig felhasználók nagyobb tömege nem tudta elérni azt, illetve az API lekérések ideje is megháromszorozódott, azaz a külső alkalmazások sok esetben hibát jelztek a Facebookhoz való kapcsolódás során.

Elképzelhető, hogy egy DDoS támadás volt az, amely egy rövid ideig előidézte az üzenzavart, azaz az Anonymous már lehet, hogy főpróbát tartott. "A Facebook.com ellen szolgáltatás megtagadás alapú támadást indult, mostantól" - írta Twitter profiljában az Anonops_live felhasznánáló, amely egy órával később állítása szerint feloldotta a blokkádot. Egy másik Anonymous profil elmondása alapján az egész nem igaz. "A Facebook.com nem áll támadás alatt. Fejezétek be a hazudozást" - írja az Anonops.

 



Ezek alapján nehéz megítélni, hogy vajon a Facebook egy belső üzemzavara okozta-e a kiesést, vagy a mögött az Anonymous egyik tagszervezete állt. Egy valami azonban egyre jobban látszik: a hackerbanda egyre kevésbé egységes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.