Hirdetés

Mégis szabad Google Glassban vezetni?



|

A San Diego-i bíróság szerint nem lehet biztosra tudni, hogy használjuk-e vezetés közben a Glasst.

Hirdetés

Cecilia Abadie az elsők között volt, akit megállított a rendőr, amiért Google Glassban vezetett. A szoftverfejlesztőt még tavaly novemberben kapcsolták le, és eredetileg gyorshajtás miatt vették üldözőbe. A San Diego-i bíróság most azt mondja, senki nem tudhatja biztosan, hogy használta-e menet közben az okosszemüveget. 

Hirdetés

A szoftverfejlesztőt éppen emiatt nem találták bűnösnek, az ugyanis nem volt bizonyítható, hogy valamilyen videót nézett volna a volánnál. Megmagyarázhatatlan módon ezzel egyidejűleg a gyorshajtás alól is felmentették. 

A rendőrök - és mindenki más - számára sajnos abszolút megítélhetetlen lesz, hogy a velünk szemben lévő használja-e éppen a Glasst. A helyzetet tovább rontják az olyan kiegészítők, mint a teljes árnyékolást nyújtó, 3D-s nyomtatással készült napellenző. Amerikában egyes jogalkotók úgy vennék elejét az okosszemüveges történetnek, hogy eleve betiltanák vezetés közben. A dolog ott lesz érdekes, ha valódi szemüvegen hordjuk a Glasst. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.