Hirdetés

Megjelent a FreeDOS 1.0



|

Hosszú évek fejlesztőmunkája végén elkészült az ingyenes-szoftver közösség egyik legnagyobb szabású projektje, a FreeDOS 1.0-ás változata, amely egy teljesen szabadon használható MS-DOS kompatibilis operációs rendszer.

Hirdetés

Ez főleg azok számára lehet érdekes, akik valami miatt olyan régi számítógépet használnak, amelyen még nem futatható egy Windows változat sem, esetleg olyan szoftvert használnak, amelyhez mindenféleképpen MS-DOS környezet szükséges. A FreeDOS úgy nevezett ISO formátumban érhető el, így is található meg lemezmellékletünkön. Ezt az ISO állományt kell egy CD-író alkalmazással lemezre égetnünk, amelynek eredménye egy rendszerindító lemez lesz, erről indítva a számítógépet kezdhetjük meg az operációs rendszer telepítését. A FreeDOS többféle „kiszerelésben” elérhető, ezek mindegyike más és más összetevőket tartalmaz, sőt a legkisebb kivételével mindegyikben szerepel az úgy nevezett LiveCD komponens, amely használatával közvetlenül a lemezről futtatható az operációs rendszer, anélkül, hogy telepítenünk kellene merevlemezre.



Igazán hasznos alkalmazás a FreeDOS és örömteli, hogy végre elkészült, de sajnos a felhasználók nagy részének 2006-ban nincs rá szüksége. Az operációs rendszer ISO formátumú képállományban megtalálható októberi számunk lemezmellékletén.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.