Hirdetés

Megjelent az áprilisi PC World!



|

Áprilisi számunkban folytatjuk a legjobb szabad forrású szoftverek bemutatását, továbbá teljes verziós lakástervező programmal is kedveskedünk olvasóinknak.

Hirdetés

Még a nagy húsvéti pihenés előtt, a mai napon megjelent a PC World április száma, amelyben ismét rengeteg hasznos téma került feldolgozásra. A két hónapja tartó szabad forrású szoftvergyűjtésünk új állomásához érkezett, ezúttal a hálózati/internetes alkalmazások mellett belekezdünk az általános segédprogramok, azokon belül is az asztalfunkciókat bővítő okosságok lajstromba vételének. E havi teljes verziós programunk az Ashampoo Home Designer lakástervező alkalmazásról, melyről bővebben itt olvashatnak.

 

201004-pcw-kiskep.jpg


 

Fő témáink közül előzetesen az alábbiakat ajánljuk!

 

  • Sugárzó mindennapok

    Nagy áldás a mobiltechnológia, mert teljesen átalakítja a mindennapjainkat. Lehet azonban, hogy nem kívánt, káros hatásai is vannak, csupán nem élünk vele elég régóta ahhoz, hogy ezeket felismerhessük.
  • Android: egy új, nyílt világ

    Úgy tűnik, nemcsak az Apple képes arra, hogy megbolygassa a mobilpiacot. Ismerkedjünk meg a Google Androiddal!
  • Intel alaplapok – a legjobb vételek

    Összeállításunk olyan alaplapokat tartalmaz, amelyek kiemelkedő ár/érték aránnyal bírnak, ezért új gép építése vagy a régi újjáélesztése esetén is erősen ajánlott vételnek számítanak. Ezúttal kihagytuk az integrált grafikus vezérlővel szerelt típusokat, és kizárólag a teljesítményre vagy extrém felhasználásra hangolt készleteket vettük górcső alá.
  • Hete(s)t egy csapásra!

    Már írtunk a VHD állományok adathordozóként való használatáról. Most bemutatjuk, hogy magát a Windows 7-et is lehet futtatni ilyen hordozható állományokból!
  • Vektorgrafika alapfokon

    Aki próbált már fotószerkesztővel vagy Office alkalmazással névjegykártyát készíteni, az tudja, hogy ezek a programok nem túl jók erre a célra. Használjunk vektorgrafikus alkalmazást! Példánkban névjegykártyákat készítünk az ingyenes Inkscape programmal.
  • Könnyes búcsú a mechanikától

    Egy évek óta hiba nélkül üzemelő operációs rendszert nyilvánvalóan senki nem óhajt újratelepíteni csak azért, mert adott egy új technológia, amely szemmel látható előnyöket tud felmutatni az aktuális adattárolási módszerhez képest. Mérlegeljünk, hogy érdemes-e átállni a hagyományos merevlemezekről SSD-re!

Aki kíváncsi, milyen egyéb témákkal, szoftverekkel és hardverekkel foglalkozunk ebben a lapszámban, tekintse meg részletes tartalmi leírásunkat!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.