Hirdetés

Megkérdőjelezhető az SCO szerzői joga



|

Hirdetés

Az első fokú döntés abban a perben született, melyet az SCO indított a Novell ellen rágalmazásért még januárban, és azt jelenti, hogy a bíróság hajlandó tárgyalni az ügyet. A vita tárgya egy 1996-os szerződés kiegészítés. Az SCO azt állítja, hogy ebben rendelkeznek a Unix szerzői jogának átadásáról. A Novell szerint ez bizonyos feltételekhez volt kötve, melyeket az SCO nem teljesített. Döntésében Dale Kimball bíró megfogalmazza, hogy minimum egy pontban kérdéses, hogy a Novell valóban átadta-e a jogot. „A szerződés kiegészítésének eléggé kétértelmű a nyelvezete ahhoz, hogy a per jelenlegi állásában kérdésesnek tűnik, hogy valóban át lett-e adva a szerzői jog”, olvasható a döntésben. A bíró egyben elutasította az SCO indítványát, hogy a per tárgyalását vigyék át egy állami bíróságra, de elutasította a Novell indítványát is, akik az ügy ejtését kérték.

A szakértők egyértelműen úgy ítélik, hogy a bíró döntése a tárgyalásról arra utal, hogy valóban vitatott a szerzői jog átadása - ami igencsak megnehezíti, hogy az SCO bizonyítani tudja, hogy a Novell rágalmazott. A Novell-pernek komoly kihatása van az SCO IBM ellen indított perére is, mert előfordulhat, hogy a bíró úgy dönt, nem az SCO-é a Unix joga.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.