Hirdetés

Megkezdődött az ATI R350 és RV350 próbagyártása



|

Hirdetés

A pár héttel ezelőtti pletykák igaznak bizonyultak, miszerint a kanadai cég új csúcskártyájának lelkét adó R350 fejlesztési néven futó VPU a régebbi, 0,15 mikronos gyártási technológiával fog készülni. Gondolhatjuk, hogy ez rossz döntés, mert a rivális NV30-cat, más néven GeForce FX-et már a legújabb, 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártják, ám ez nem így van. Az NVIDIA chipjével még rengeteg probléma akad, a magasabb órajel és kisebb hőtermelés egyelőre nem kompenzálja az óriási selejtarányt, így az ATI mérnökei úgy döntöttek, hogy inkább megmaradnak a régi, de nagyobb hozamú módszernél.

A Radeon 9900 mindezek ellenére úgy tűnik méltó ellenfele lesz az NV30 alapú csúcskártyáknak, ráadásul a szerencsések már februárban a kezükben tarthatják az első példányokat. Ha a megjelenés valóban ekkor lesz, alig pár héttel fog csúszni a GeForce FX-hez képest, ebből pedig egyenesen következik, hogy óriási árháborúnak lehetünk majd tanúi.

Az inkább a szűkebb pénztárcájúaknak szánt chipről, az RV350-ről, az R350 olcsóbb változatáról is vannak hírek. Ennek arhitektúrája lényegesen egyszerűbb az R350-énél, így ezt már az újabb, 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártják, és ez a tulajdonság tuningot kedvelő vásárlóknak igencsak jó hír lehet.

Kíváncsian várhatjuk, hogy az eddig soha nem látott teljesítménnyel kecsegtető ígéretekből mennyit tudnak majd betartani a gyártók mindkét oldalon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.