Hirdetés

Megkönnyítené a tanárok életét a Google



|

Új szervezőeszközzel bővül a cég oktatási szolgáltatáscsomagja.

Hirdetés

Néhány nappal a tanárok és diákok számára kitalált Google Apps for Education online programcsomag (Gmail, Dokumentumok, Drive, naptár) felhasználói fiókjaiban való adatgyűjtés befejezése után a keresőcég bejelentette, hogy az idén kezdődő tanévvel új és egyedi alkalmazás fog elérhetővé válni az ügyfelei számára.
 

Hirdetés


A Classroom névre hallgató felület az adminisztrációval és kommunikációval járó terhek megkönnyítésére lett kitalálva: a tanárok kioszthatják és beszedhetik ezen keresztül a házi feladatot, elkészíthetik vele a tantervet, továbbá szimplán kapcsolatba léphetnek a diákokkal.


Ugyan mindez eddig sem volt lehetetlen, azonban a szeptemberben minden Apps for Education felhasználó számára elérhetővé váló Classroom alkalmazással elméletileg gyorsabb és egyszerűbb a felsoroltak kivitelezése. Az érdeklődő oktatók itt kérhetik a Classroom előzetes változatának tesztelési lehetőségét, ám a rendszer meghívásos alapon működik, így nem garantált a korai hozzáférés.
 


„Az utóbbi egy évben szoros kapcsolatot ápoltunk az oktatókkal, hogy a munkájuk egyszerűbbé tételének érdekében megismerjük az általuk használt rendszereket, így időpazarlás helyett újból a tanításra koncentrálhassanak” – kommentálta a Classroom projektmenedzsere a terméket.


(Forrás: CNETGoogle)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.