Hirdetés

Meglopta a támogatókat a Your Anon News egyik tagja?



|

Körülbelül 30 ezer dollár Indiegogón szerzett pénznek veszhetett nyoma.

Hirdetés

Bő egy évvel ezelőtt nagy sikert aratott a Kickstarterhez hasonló Indiegogo közösségi finanszírozó portálon a Your Anon News projekt. Ennek keretében a jelenleg is működő @YourAnonNews twitteres csatorna egy saját weboldalt szeretett volna készíteni, amelyen keresztül a tervek szerint politikai befolyástól függetlenül és anonim módon lehetett volna tudósítani a világ eseményeiről.
 

Hirdetés


A projektet 54,798 dollárral támogatták az Indiegogo érdeklődő felhasználói, amely érdekes annak fényében, hogy az ötletgazdák általánosságban véve az alapvető eszméik taglalása mellett csak egy olyan bemutató videót tettek közzé, amelyen ugyanazt gépi hangon is elmondták. Természetesen a twitteres csatornájuk már akkor is működött, vélhetően az ott végzett tevékenységük teremtette meg 1039 főnél az anyagi támogatáshoz szükséges bizalmi alapot.


A hétvégén kitört a botrány a Your Anon News körül, ugyanis a pénzt kezelő @JackalAnon állítólag kénye-kedve szerint költött: a rendelkezésre álló adatok alapján a támogatók megkapták a beígért holmijaikat (például pólókat és bögréket), plusz néhány egyéb többé-kevésbé érthető kiadás is el lett számolva, azonban az illető látszólag most lelépett a térképről a maradék bő 30 ezer dollárral, ráadásul előtte megpróbálta átvenni az uralmat a @YourAnonNews felett.


A jelenlegi álláspont szerint a tervezett önálló Your Anon News hírportál nem mostanában fog elkészülni, Jackal felelősségre vonásának kérdése pedig szintén nem tisztázott, noha a jelek szerint csalást követett el.


(Forrás: The Next Web | Illusztráció: Max Pfandl)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.