Hirdetés

Megnyitotta első boltját a Google



|

Ami az Apple üzleti modelljében működik, az a Google számára sem lehet kényelmetlen. Meg is nyitották első üzletüket Londonban.

Hirdetés

Meg kell lovagolni a pillanatnyi sikereket, márpedig éppen nemrég jelentették be, hogy a StatCounter adatai szerint decemberben a Chrome lehet a második legnépszerűbb böngésző. Nem csoda, hogy a Google most mindent megtesz a saját böngészője sikeréért, és egyben a Chromebook laptopok eladását is igyekszik meglovagolni. (Ennek a gépnek ugyebár az a különlegessége, hogy kifejezetten a Chrome alapjain nyugszik, mindent csak az interneten keresztül végezhetünk rajta.)

 

 

A Google tehát nem titkoltan az Apple üzleti modelljét kívánja beépíteni saját világába, vagyis olyan bolthálózatot tervez, ahol a vevők személyesen is kipróbálhatják a Chromebookokat, mielőtt a zsebükbe nyúlnának. Ez a lépés azért is lényeges, mert a Chrome OS-t használó gépeket gyártó Samsung csak a neten kíván értékesíteni, a Google számára viszont fontos, hogy a potenciális vásárlóerő testközelből is láthassa a Chrome alapjain nyugvó felhasználás lehetőségeit, a Chromebookok értékesítésében ez pedig fontos pont lehet - ha már az Apple Store-ok sikerét emlegetjük.

 

 

Az első Google bolt (amely egyébként Crome Zone néven fut) Londonban nyitotta meg kapuit, a Tottenham Court Roadon. Arvind Desikan, a brit Google marketingigazgatója szerint a Chrome Zone nagy kihívása a megfelelő design, amely a boltba csalogatja az érdeklődőket, de a felhajtás ki is merült ennyiben, nem csináltak nagy felhajtást a megnyitó körül. A távlati célok között további boltok megnyitása is szerepel, de azt még nem tudni, hogy mikor várható a Chrome Zone tömeges elterjedése, Desikan szerint még csak felmérik, hogyan reagálnak a vásárlók erre a lépésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.