Hirdetés

Mégsem a nyílt forráskódot választják



|

Hirdetés

Eric Kriss kijelentette, hogy még a fogalommal sem találkozott. A főhivatalnok annak kapcsán állt a nyilvánosság elé, hogy a Polgárok a Pazarló Állam Ellen (CCAGW) mozgalom éles hangú közleményben tiltakozott a nyílt forráskód bevezetése ellen, mely ugyan ingyenes, de a karbantartása, a támogatása, valamint a felhasználók betanítása sokkal költségesebb, mintha egyedi szoftvereket vásárolnának. A CCAGW egyenesen „szovjet típusú beszerzésnek” titulálta a nyílt forráskódra való áttérés erőltetését. (Megjegyzendő, hogy a mozgalom erősen kötődik a Microsofthoz, akárcsak a BSA, amely pénteken szintén tiltakozott Massachusetts állam vélt tervei ellen.)

Kriss kifejtette, hogy valójában arról van szó, hogy a nyílt szabványú termékeket kívánják előtérbe helyezni, ill. a beszerzéseknél alaposan megvizsgálják, mely termék felel meg legjobban a szövetségi állam igényeinek - vagyis, ha az ingyenes szoftver jobb, akkor „ostobaság volna nem azt használni”, de ha az egyedi szoftver jobb, akkor nem választják a nyílt forráskódú terméket csak azért, mert ingyen van. Vagyis a jelszó: „Győzzön a legjobb és a legköltséghatékonyabb technológia!”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.