Hirdetés

Mégsem lesz Google Wallet kártya?



|

A keresőcég vezérigazgatója állítólag elkaszálta a projektet.

Hirdetés

Az AllThingsD pénteki beszámolója alapján a Google elektronikus fizetésre használható Wallet szolgáltatása ugyan a közeljövőben újabb hűségpontokkal és kedvezményekkel kapcsolatos újításokat fog kapni, ám egy rosszul sikerült múlt heti prezentáció után Larry Page elkaszálta a körülbelül egy éve kivitelezés alatt álló, fizikai Wallet kártyát. A pletyka igazságtartama valószínűleg a jövő heti I/O 2013 konferencián fog tisztázódni.


A Google saját „bankkártyája” állítólag sosem sem volt Larry Page szíve csücske: az NFC-s műanyaglapka elsődlegesen azon problémára jelentett volna megoldást, hogy a Wallet szolgáltatásba feltöltött összeggel akkor is lehessen fizetni, ha a felhasználó telefonjában nincs NFC lapka, vagy az éppen kiszemelt bolt nem készült még fel az NFC-s tranzakciók bonyolítására.


Ezen felül a kártya nem elhanyagolható stratégiai célja az információszerzés lett volna, ugyanis az eszközt használva a Google az „offline” vásárlások bonyolításakor profilozni tudta volna a felhasználókat, hogy még relevánsabb hirdetéseket jeleníthessen meg a webes felületein.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.