Hirdetés

Mégsem lesz internetes szavazás



|

Hirdetés

Január 30-án kelt emlékeztetőjében Paul Wolfowitz miniszterhelyettes utasította David Chu helyettes védelmi államtitkárt, „tegyen azonnal lépéseket, hogy ne lehessen az interneten keresztül szavazókat regisztrálni, ill. szavazatokat leadni”, miután nem lehet az ún. SERVE szavazó rendszer teljes biztonságát, ami pedig kétségeket vethet fel az egész szavazás legitimitásával kapcsolatban. Wolfowitz közölte, esetleg megváltoztatja döntését, amennyiben közben kiderül, hogy „a választási eredmények hitelessége garantálható”.

Wolfowitz utasítása 9 nappal az után keletkezett, hogy négy szakember 34 oldalas jelentésben kritizálta a Pentagon „szavazássegítő programját”, mert többek között nem lehet auditálni az egyes voksokat, így nem lehet kizárni, hogy „az elnökünket iráni hackerek válasszák meg”, fogalmazott Wolfowitz döntéséről értesülve az egyik aláíró, Barbara Simons, a Számítógépes szövetség egykori elnöke, akit azonban aggaszt, hogy a michigani demokrata képviselőjelöltek kiválasztásakor a jövő héten mégis az interneten keresztül szavaznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.