Hirdetés

Megszerezte az Xbox nevet a Microsoft



|

Hirdetés

A redmondi szoftveróriás első játékkonzolja a közelmúltban számos akadályt görgetett a társaság elé. A Microsoft vezetői most elővehetik a cetlit, és kihúzhatnak egyet a felmerült problémák hosszú sorából. A Microsoft vezetői a társaság hamarosan megjelenő játékkonzoljának az Xbox nevet találták, amely -noha a konzol még csak a fejlesztés fázisában tart- mára világszerte ismertté vált.

A Microsoft vezetői viszonylag könnyedén vették azon akadályt, miszerint az Xbox nevet az XBOX Technologies Inc. már korábban levédette, a Microsoftnak így nincsen joga ezen a néven kiadni a konzolt. Lévén a Microsoft egy óriáscég, az Xbox Technologies pedig egy viszonylag kis társaság, a redmondi vezetőknek nem kellett különösebben aggódniuk a probléma miatt, hiszen az egyezség pusztán pénz kérdése volt.

A redmondi (Washington) központú Microsoft pénteken délután jelentette be, hogy a társaság megkötötte a szükséges megállapodást az XBOX Technologies-zel, tehát immár semmi akadálya a konzol tervezett elnevezésének. A megállapodás keretében a Microsoft megkap minden, az Xbox névhez kapcsolódó jogot, ami egyben azt is jelenti, hogy az XBOX Technologies nevet fog változtatni. A megállapodás anyagi részletei titkosak, de annyi bizonyos, hogy az XBOX Technologies utódja stabil anyagi háttérrel folytathatja majd működését.

Az Xbox játékkonzol november 8-án fog megjelenni az USA-ban, ára pedig 299 dollár lesz. A társaság 500 millió dolláros marketingkampánnyal fogja népszerűsíteni a konzolt, amihez képest a mostani megállapodás minden bizonnyal filléres üzlet volt. Az Xbox legnagyobb konkurense a jelenleg piacvezető Sony PlayStation 2 lesz, amely az Xboxhoz hasonlóan 299 dollárba kerül. Az Xbox-szal egyidőben megjelenő Nintendo GameCube jóval olcsóbb lesz, tervezett ára 199 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.