Hirdetés

Megújult a PC World online



|

A nyomtatott kiadványunk modernizálása után az online felületünk megreformálása is bekövetkezett.

Hirdetés

A PC World online több mint két évvel ezelőtt változott meg drasztikusan. Az azóta eltelt idő bárhogyan nézzük is, nem múlt egy nyom nélkül, így itt volt az ideje, hogy ráncba szedjük az oldalunkat. Az átalakítást rendszeres olvasóink már részben nyomon követhették az elmúlt hónapokban, a legnagyobb átalakulás azonban csak a mai napon következett be. Az újjászületett oldalunk így letisztultabb, átláthatóbb és relevánsabb lett.

Utóbbit már ezen beszámoló olvasásakor is lehet érzékelni, mivel a feltöltött szövegek immár nem elszigetelten élik az életünket, hanem egy rendszer részeként. Eddig a híreink, tesztjeink, illetve cikkeink mellett megtalálható oldalsáv statikus volt, s nem idomult az éppen megtekintett tartalomhoz, így azon olvasóinknak nem volt egyszerű dolguk, akik mélyebben el akartak merülni az adott témában. Mindez már a múlté, mivel az új oldalsáv dinamikusan változtatja tartalmát az olvasott szöveghez igazítva azt. Ennek köszönhetően ha olvasóink például egy Android platformmal kapcsolatos hírt tallóznak, akkor az oldalsávon innentől az azzal kapcsolatos galéria, videó (például valamely droidos készülékről), teszt és cikk doboz fog megjelenni. Az olvasó érdeklődésének megfelelő tartalmak így minden esetben szem előtt lesznek.

 

 



Változások azonban nem csak a cikkeken belül, hanem a főoldalon is történtek. A felület letisztultabb és átláthatóbb lett. Mivel a PC World által kínált rengeteg szolgáltatás miatt már megtelt a régi fejlécünk, ezért csoportosítottuk az egyes elemeket, a sok kattintható elem így már nem tölti be az egész sávot. A Brand csoport alá kerültek a fontosabb oldalaink, a Rovatok menüben minden esetben az adott brandhez köthető témák jelennek meg, a Szolgáltatások alá kerültek az olyan megoldásaink, mint a videó, az állás, az apró, a letöltés és a fórum, míg az Offline fül alatt a PC World magazinnal kapcsolatos oldalakat szorítottuk be.

 

 

 



A tartalmak szortírozása is megváltozott, mivel az egyetlen fókuszcikk, a hírsáv és a három legutóbbi tesztet tartalmazó doboz nem volt elegendő ahhoz, hogy ténylegesen kiemeljük azon szövegeket, amelyek éppen nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot, vagy amelyek az informatika fejlődését tekintve fontos apró mérföldkövek lehetnek. Immár három kiemelt és három top cikken keresztül próbáljuk felületünkön hangsúlyozni a lényegi történéseket, amely mellett a tesztek is hangsúlyosabbá váltak. E tekintetben az olvasóknak szeretnénk kedvezni az ikonok használatával is, amelyekkel a továbbiakban egyértelmű lesz, hogy mely tartalom exkluzív, illetve melyhez tartozik kép, netán videó.

 

Végezetül szeretnénk felhívni a figyelmet az oldal tetején lévő web4-es sávra, ahol nem csak egyszerűen lehet tallózni a hálózat tagjai között, de a közös keresővel egyszerűbben lehet kutakodni azok tartalma között is. S ezek még csak a lényegi újdonságok voltak, pedig még rengeteg minden van (lehet már lájkolni a hozzászólásokat stb.). Így mindenkit arra buzdítunk, hogy bátran fedezze fel az új oldalunkat, majd írja le a kialakult véleményét alább a hozzászólás formájában, hogy a leendő fejlesztéseinkhez is legyen elegendő muníciónk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.