Hirdetés

Megvan az amerikai hírszerzés új igazgatója?



|

Keith Alexanderhez hasonlóan a férfi az NSA és kibersereg vezetője lehet.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban az utóbbi hónapok egyik legnagyobb ellenszenvnek örvendő közszereplője – Justin Bieberen túl – az NSA-vezér Keith Alexander volt, amely Edward Snowden leleplezései, továbbá a tábornak nyilvánosságnak és Kongresszusnak való elkeseredett csúsztatásai fényében nem meglepő. A férfi állítólag már amúgy is a nyugdíjazás küszöbén állt, ám az elmúlt hónapok eseményei valószínűleg felgyorsították a folyamatot.

Hirdetés


A The Verge beszámolója szerint Barack Obama elnök megtalálta az utódját, méghozzá a haditengerészetnél bő 30 éve szolgáló Michael Rogers altengernagy személyében. A férfi körülbelül három éve vezeti a tengerészet kiberparancsnokságát, tudása és tapasztalata fényében ideális jelöltnek tűnik az NSA és országos kibersereg vezetésére; a Szenátusnak már csak jóvá kell hagynia a kinevezését.


A közhangulat fényében a vezetőcsere valószínűleg elkerülhetetlen volt, azonban remek kérdés, hogy az altengernagy mennyivel fogja az elődjénél – legalább látszólag – szimpatikusabban végezni a munkáját. Ezen felül Obama elnöknek továbbra is komoly fejfájást jelent majd, hogy a kritikusok éles bírálatai szerint a kémkedéses reformjai keretében szét kellene választania a hírszerzés és kibersereg irányítását, ezen vitapontot egy friss igazgató kinevezésével az elnök nem fogja tudni levenni a napirendről.


(Fotó: WikiMedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.