Hirdetés

Megvenné a Sharpot a Foxconn



|

5,3 milliárd dollárt adnának a szebb napokat megélt vállalatért.

Hirdetés

A Foxconn nevét leginkább az Apple iPhone készülékek gyártásával kapcsolatban ismerhetjük. A The Wall Street Journal jelentése szerint a vállalat 5,3 milliárd dollárt ajánlott a japán Sharpért, és nem változtatna a vezetésén. 

Hirdetés

Minden bizonnyal egynél több érdeklődő is akad a szebb napokat is megélt cég iránt. Egy japán kormány által vezetett befektetési alap, az Innovation Network Corp. of Japan állítólag 2,5 milliárd dollárt kínál majd a Sharpért. 

Az INCJ részben már irányítja a Japan Displayt, így nagy dolog lenne, ha a Sharpot is sikerülne megszerezni: ők szintén készítenek mobilokba és Apple termékekbe kijelzőket. A két gyártó egyébként megosztja a gyártási és egyéb technológiákat a következőgenerációs panelekről. 

Ha a japán kormány kellően erősen ragaszkodik ahhoz, hogy hazai kézben maradjon a Sharp, akkor lehet, hogy a Foxconn hiába ajánl többet a vállalatért. 

A Foxconn 2013-ban 10 százalékot akart megvenni a Sharpból, de a zuhanó részvények miatt erről letettek. Azóta a Sharp helyzete csak rosszabb lett, márciusban 4,4 milliárd dollárnyi kölcsönt kell visszafizessenek - ez vélhetően az új tulajdonos feladata lesz. 

A Sharp az elmúlt hat hónapban 215 millió dolláros működési veszteséget könyvelt el. A kijelzőkkel kapcsolatos tapasztalatai azonban bárkinek sokat érhetnek, illetve a márkanév is számos piacon használható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.