Hirdetés

Megveszi a Sony a Toshiba egy részét



|

Úgy néz ki, hogy a képkezelő szenzorokkal foglalkozó üzletág kerül a Sonyhoz.

Hirdetés

A mai okostelefonjaink egyre jobb fotókat készítenek, és szinte feleslegessé teszik a kompakt fényképezőket. Az érdem többek között a Sony nevéhez fűződik, ugyanis a képkezelő szenzorai az élen vannak. 

Hirdetés

A Toshiba sem hiányzik a szektorból persze, de az HTC One M9-et kivéve nehéz lenne olyan ismert készüléket felsorolni, amibe az ő szenzoruk került. 

Később pedig még nehezebb lesz. Az elmúlt két év drámája után a Toshiba részvényárfolyama és eladásai is a padlóhoz közelítenek, és kormányzati vizsgálatok is nehezítik a vállalat életét. 

A Toshiba ezért úgy döntött, hogy nagy változtatásokra és reformokra van szükség. Ennek érdekében nagyjából 163 millió dollárért eladnák a képkezelő szenzorokkal foglalkozó divíziójukat a Sonynak. A konkrét üzletág félvezetőkkel és NAND flash memória gyártásával is foglalkozik. 

A piacon nagy változások emiatt nem lesznek, ugyanis a Toshiba 2 százaléknál is kisebb részesedéssel bírt a mezőnyben, míg a Sonyé a szektor 40 százaléka. A Sony bevásárlásának a hátterében a Samsunggal való verseny áll. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.