Hirdetés

Megzabolázott webes keresők



|

A Yahoo jóval biztonságosabbá teszi keresője használatát.

Hirdetés

A webes keresők egyre komolyabb szerepet töltenek be az internetbiztonság szempontjából is. Ezekben ugyanis egyre több kártékony weblap bukkan fel. Ráadásul a rosszindulatú weboldalak készítői is ismerik a keresőoptimalizálás rejtelmeit, ezért a számítógépes kártevőket terjesztő webhelyek mind előkelőbb helyen szerepelnek a találati listákon.

20080508yahoo.jpg


A problémákkal természetesen a Yahoo is tisztában van. Priyank Garg, a cég termékmenedzsmentért felelős igazgatója úgy véli, hogy naponta legalább egymillió olyan kattintás történik a keresőjükben, amelyek végül kártékony weboldalakra vezetik a gyanútlan felhasználókat.

A Yahoo ezért már tavaly úgy határozott, hogy a lehető leghatékonyabb megoldások révén teszi biztonságosabbá a keresőjének használatát. Az elmúlt hónapokban a fejlesztők gőzerővel dolgoztak a SearchScan nevű szolgáltatás kialakításán, amely tulajdonképpen a McAfee SiteAdvisor megoldására épül. A Yahoo célja, hogy az új szolgáltatás révén a felhasználók által kezdeményezett keresésekkor ne jelenhessenek meg olyan weboldalakra mutató hivatkozások, amelyek kártékony programokat is tartalmaznak.


ide kattintva megtudhatja a Yahoo terveit >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.