Hirdetés

Merevgörcs a Wordben



|

Hirdetés

Egyszerűen megnyitok egy szöveget a Dokumentumok mappából, és ha csak meg akarok keresni egy szövegrészt, a Keresés funkcióhoz tartozó panel már meg sem jelenik, a Word pedig lemerevedik, és ha próbálok valamit csinálni eszeveszett kolompolásba kezd. Néha furcsán villog az ikonja a Tálcán. Nem tudják, hogy lehetne ezektől a görcsöktől megszabadítani?A Word nálunk is produkál hasonló tüneteket. Igaz, mi általában a szószámláló funkciót használnánk, de egy frissen megnyitott dokumentumban, úgy tűnik, ez tényleg komoly "merevgörcsöt" okoz a programnak. Sokáig bosszantott minket a dolog, amíg rá nem jöttünk, mi történik, amitől azonban nem vált kevésbé bosszantóvá. Szóval, ha egy dokumentumot duplakattintással nyitunk meg, a Word ablaka bizonyos esetekben rosszul kerül fókuszba. Ha ilyenkor közvetlenül gyorsbillentyűvel próbálunk elérni egy funkciót, az ahhoz tartozó panel a Word ablaka mögött jelenik meg! Ez aztán látszólagos merevgörcsöt okoz, mert bármit is csinálnánk, a láthatatlan panelt előbb be kéne zárni -- ez indokolja az olvasó által is tapasztalt "kolompolást".

Kétféle gyógyírt tudunk a problémára, azonban mindkettő csak tüneti kezelés. Ha már bekövetkezett a merevség, akkor az + gombokkal próbáljunk meg átváltani egy másik futó programra, majd vissza a Wordre, amely ilyenkor észbe kap, és megjeleníti a láthatatlan panelt. Hogy elkerüljük ezt az egész hercehurcát, a dokumentum megnyitása után kattintsunk bele a szövegbe. Mindegy hova, a lényeg, hogy lássuk a csíkkurzort villogni valahol a szövegben. Ezután az egyes funkciókhoz tartozó panelek már rendesen, a Word ablaka előtt jelennek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.