Hirdetés

Mi az a párosítás?



|

Hirdetés

Ezért mobiltelefonomat modemként szeretném használni hordozható számítógépem mellé. A cikkben megjelent a párosítás szó is, de nem tudom, hogy ez mit jelent. Mennyire nehéz csatlakoztatni gépemre a telefont?A mobiltelefonokban már évekkel ezelőtt elérhető volt a Bluetooth kábel nélküli kapcsolat, de a bonyolult beállítások miatt sokan lemondtak róla. A második szervizcsomag megjelenésével azonban leegyszerűsödött a csatlakoztatás, valamint a szükséges szolgáltatások telepítése. A művelet megkezdésekor elég bekapcsolnunk a mobiltelefont, majd a varázsló kérdéseire válaszolnunk. A műveletsor egyik kényes pontja a párosítás, ahol egy kód segítségével kell azonosítanunk a csatlakoztatott eszközt. Ez a számsor lesz a telefon és a gép közötti virtuális kábel, később így ismeri fel egymást a két eszköz. Régebben ezt a kódot nekünk kellett kitalálnunk, amely sokszor egyszerű sorozatokból állt (például: 1234 vagy 0000), ezért véletlenül több kiegészítő hardver is bejelentkezhetett ugyanazzal az azonosítóval. De az SP2 telepítése után már a rendszer kínál fel egy véletlenül kiválasztott értéket, amelyet a telefonunkba kell beírni a párosítást engedélyezve.

A művelet végén a Windows automatikusan megkeresi a telefon szolgáltatásait, és telepíti a szükséges kiegészítő programokat, köztük például a modemet is. Mivel a teljes konfigurálás lezajlik a háttérben, ezért nekünk nincs más dolgunk, mint hagyományos modemként használni telefonunkat.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.