Hirdetés

Michael Jackson nem börtönözné be a letöltőket



|

Hirdetés

„Nem találok szavakat az ötlettől, hogy zenebarátokat - elsősorban kamaszokat - börtönbe lehessen csukni, csak mert zenéket tölt le”, fogalmaz a Neverland Ranchről érkezett dokumentum. „Az illegális letöltést magam is helytelenítem, de a megoldás nem lehet börtön. Amerikában a versengésből teremtünk új lehetőségeket, és nem büntető törvényekkel, és most is az új technológiákban kell keresnünk a megoldást”.

Az amerikai törvényhozásban július 16-án terjesztették elő a „Szerző, fogyasztó és számítógép tulajdonos védő és biztonsági törvény” tervezetét, amely a jogvédett anyagok illegális letöltését bűncselekményként definiálja. Az illegális letöltés valóban súlyos gondokat okoz a nehézségekkel küzdő zeneipar számára, de a szigorú törvényt Jackson „tökéletesen elfogadhatatlannak” tartja, erősítette meg Jackson szóvivője. Egyébként maga a sztár is megsínylette a zeneipar hanyatlását, amit nem kis részben az illegális cserebere sújt. 2001-ben megjelent „Invincible” albumának elkészítése 30 millió dollárt emésztett fel, miközben a lemez forgalmazásából valamivel 5 millió dollár fölötti bevételt sikerült elérni világszerte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.