Hirdetés

Microsoft a spam ellen



|

Hirdetés

A Microsoft 13 keresetet Washington államban nyújtott be, ahol a minap ment át a törvényhozáson egy antispam törvény, két keresetet pedig brit bíróságon. „A levélszemét nem ismer határokat. Ez egy olyan kérdés, amely globális együttműködést igényel, hogy az ipar és az állam maximálisan képes legyen a fogyasztók védelmére”, fogalmazott Brad Smith, a Microsoft vezető jogásza.

Bizonyos esetekben a levélküldők megtévesztő tárgysorral álcázták az üzenetet, amely valójában pornóképeket tartalmazott, „randivonalra” hívott vagy más ún. felnőtt szolgáltatásokat kínált. Egy másik reklámlevél hamis vírus figyelmeztetést tartalmazott, és a mellékletben egy olyan „frissítést” kínált, amely tökéletes védelmet nyújt a vírusok ellen. A letöltött kódsor valójában nem volt más, mint egy eszközsor, amellyel a felhasználó világhálós mozgását lehet nyomon követni.

Megint más esetben a küldők eltérítettek létező IP címeket, hogy úgy tűnjék, a küldemény elismert helyről származik. A sajtóértekezleten az állam képviseletében megjelent Washington állam főállamügyésze (igazságügyi minisztere), Christine Gegoire is, aki nem kertelt: „Agresszív, kitartó és átfogó támadásra van szükség az ipar, az állam és a fogyasztók részéről, hogy véget vessünk a spam áradatnak”, mondta. „A mai perek is azt mutatják, hogy pontosan ilyen lépésekre van szükségünk ahhoz, hogy kikapcsoljuk az üzletből az illegális spamküldőket.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.