Hirdetés

Microsoft alapokra épülhet a HTTP 2.0



|

Illetve egy réteggel lentebb menve: a Google nyílt forráskódú technológiájára. A redmondi szoftvercég ugyanis főként arra építve képzelné el a HTTP új generációját.

Hirdetés

A 13 éves HTTP 1.x-szel kapcsolatban már többször elhangzott, hogy idejétmúlt technológiáról van szó, amelyet már nagyon le kellene cserélni. A jelek szerint az Internet legfelső szintű felügyeletét ellátó IETF (Internet Engineering Task Force) elszánta magát, és már javában dolgozik a HTTP 2.0-n. A szervezet nyilvános levele alapján az új generáció teljesítményjavulást, a hálózati erőforrások hatékonyabb felhasználását, a jelenlegi technológiákkal való teljes kompatibilitást és magasabb szintű védelmet kínálhat majd.

 



A diskurzusba a Microsoft is beszállt, amely az MSDN blogjában jelezte, hogy aktívan együtt kíván működni az IETF-fel az új protokoll kidolgozásában, s így megfogalmazták ajánlásaikat a HTTP 2.0-val kapcsolatban. Érdekesség a történetben, hogy Steve Ballmer vállalata részben a Google által kifejlesztett SPDY protokoll alapján képzelné el a HTTP 2.0 elkészítését.

 

A témáról bővebben a DevCorner cikkében olvashat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.