Hirdetés

Microsoft: az oroszok már a spájzban vannak



|

Hirdetés

A támadás során feltehetően orosz hackerek egy csoportja bejutott a belső hálózatba, el egészen a Windows operációs rendszerek, valamint az Office programcsomag forráskódját tároló szerverekhez.
A Microsoft közleménye szerint egyelőre nem észlelték, hogy a fájlokat törölték vagy megváltoztatták volna. Rick Miller, a cég szóvivője azonban úgy véli: nem zárható ki, hogy másolatot készítettek a több millió sornyi forráskódról. Hozzátette, hogy eddig is mindent megtettek az illetéktelenek távoltartása érdekében, de most haladéktalanul tovább erősítik a belső hálózat védelmét.
A hackerek úgy jutottak be a rendszerbe, hogy egy jelszófigyelő program segítségével elfogták a forráskódok eléréséhez szükséges jelszavakat, és ezeket aztán tovább küldték egy szentpétervári e-mail címre.
A Microsoft a tettesek megtalálása érdekében az FBI-hoz fordult segítségért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.