Hirdetés

Microsoft Cordless Wheel Mouse



|

Hirdetés

A Microsoft már réges-régen gyárt nagyszerű mutatóeszközöket, mely tényt a dzsunkás gagyigyárak is felismerték, és így egy időben szinte nem is lehetett mást kapni a környékünkön, csak hamisított, „kamu MS” egeret. Aztán jött az IntelliMouse Explorer a kis piros szemével a talpán, golyó nélkül. Gondolom a Microsoft főegerésze már dörzsölte a tenyerét, hogy „na ez majd betesz nekik!” És lőn, tényleg betett. A hamisítványok eltűntek. De jött a Logitech és készített egy erre a technológiára épülő rágcsálópárt, ha lehet még kellemesebb tulajdonságokkal, természetesen hasonlóan kitűnő minőségben. Mit volt mit tenni? Ha a Microsoft nem akart lemaradni, akkor neki is ki kellett egészítenie a kínálatát és nyitni a zsinórnélküli megoldások felé.

Minek nevezzelek?
A szoftverhatalmasság ellentámadása Cordless Wheel Mouse névre hallgat. Hmmm... Nem is tudom! Ha én mondjuk édességgyártó lennék, akkor engem nagyon kellemetlenül érintene, hogyha az általam kínált sóspálcikához fantáziadúsan éppúgy a „Ropi” nevet választaná a huncut marketingrészleg, mint a konkurencia hasonló produktumának elnevezői. Még akkor is, hogyha a termék bizony az, mint az elnevezése, azaz Zsinórnélküli Kerekes Egér! Az is rendben van, hogy pl. Walkman levédett márkanév ez meg nem, de én igyekeznék másképp nevezni – az egyébként kitűnő – termékemet mint a Logitech, akik ráadásul előbb is jelentek meg a piacon. Annál inkább, hogy a két eszköz nagyon sok tulajdonságában hasonlít. Külalakjukat tekintve mindkettő

szimmetrikus – így egyaránt használható bal és jobb kézzel – és elegáns krémszínű-fehér ruhát visel. A kommunikációhoz digitális rádiótechnológiát alkalmaznak, melyhez két AAA típusú ceruzaelemet rejtegetnek a pocakjukban. Viszont itt máris szembetaláljuk magunkat az első különbséggel. A kommunikációhoz a megfelelő csatornát a Logitech gyártmánya automatikusan választja ki, míg Microsoftéknál ezt manuálisan kell elvégeznünk, egy-egy kapcsoló átbillentésével az egéren, illetve a hozzá tartozó – a gép PS/2-es kapujához csatlakoztatott – vevőegységen. Tulajdonképpen ennek olyan sok jelentősége nincs, ha egyszer jól beállítottuk, akkor el is feledkezhetünk róla. Viszont ami már sokkal kritikusabb, hogy a Logitech egér meghajtóprogramja képes elárulni nekünk, hogy az elemei milyen állapotban vannak, és figyelmeztetni arra, hogyha a végkimerülés környékezi azokat, míg a Microsofté nem.

Összesítés
Névválasztás ide vagy oda, az Microsoft új egere is hozza a szokott formát. Jó minőségű, kellemes fogású, hosszú távon is megbízható. Viszont ha beruházunk egy ilyenbe, akkor meg kell barátkoznunk a ténnyel, hogy érdemes tartani egy adag tartalék elemet a hűtőszekrényünk mélyén, hogy elkerüljük azt a kellemetlen helyzetet, hogy esetleg ott ülünk a gép előtt egy mozgásképtelen mutatót bámulva. A tesztdarabot a Pilot-Comp Kft.
bocsátotta a rendelkezésünkre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.