Hirdetés

Microsoft eszközkészlet nyílt forráskódú licenccel



|

Hirdetés

A WTL segítségével könnyűsúlyú Windows alkalmazásokat lehet kifejleszteni. Az eszközkészlet kezdettől fogva egy kevés reklámot kapó, jellegzetesen „radar alatti” projekt volt, amely a Microsoft Foundation Classics (MFC) eszközkészlet minimálisan dokumentált alternatívája. Azok a programozók azonban, akik használják, lelkesednek érte, mondja Jason Matusow, a Microsoft forráskód megosztási kezdeményezésének menedzsere. „Az utolsó WTL verziót 90 ezren töltötték le, akik aggodalmuknak adtak hangot, hogy nem bocsátjuk a rendelkezésükre azokat az erőforrásokat, melyeket szeretnének ehhez a technológiához csatolva látni”, mondta Matusow.




A Microsoft enyhített hagyományosan ellenséges álláspontján a nyílt forráskóddal kapcsolatban. Most sem lett a Linux vagy a GNU GPL rajongója, de a forráskód megosztási kezdeményezéssel tett néhány óvatos lépést, hogy a korábbinál szabadabb hozzáférést biztosítson a programozóknak fejlesztő eszközei kódjához.

A múlt hónapban a SourceForge.net segítségével tette közze WinX eszközkészletét, amellyel Windows installációs csomagok építhetők. Mind a WinX, mind a WTL a Common Public License (CPL) keretében működik - az IBM által kifejlesztett licenc nem követeli meg, hogy az eszközökkel készített szoftvereket ingyen kell forgalmazni, mint a GPL licenc keretében.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.