Hirdetés

Microsoft kontra Apple iPod



|

Hirdetés

Amint az ismert, az Apple semmiféle információt nem hoz nyilvánosságra a megjelentetni kívánt termékeivel kapcsolatban, így történt ez az iPod esetében is. A vállalat vélhetően szándékosan nem nyújtott be szabadalmi kérvényt a lejátszóval kapcsolatban, mert így versenytársai könnyen rájöhettek volna, mire is készül. Az iPod már egy éve a piacon volt, amikor az Apple szabadalmaztatni akarta a kezelőfelületét, ekkor derült ki hogy a Microsoft gyorsabb volt.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az Apple előidejűségre hivatkozva akár érvénytelenítheti is a Microsoft szabadalmát, hiszen a kérdéses újítás az iPodban már létezett, amikor a Microsoft bejegyeztette. A vállalatnak három hónap áll rendelkezésére, hogy reagáljon az elutasításra. Az Apple közleményében mindenesetre leszögezi, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy elnyerje a kérdéses szabadalmat.


Az ügy pikantériáját elsősorban az adja, hogy ma már az iPod lejátszók adják az Apple forgalmának több mint harmadát. A cég legutóbbi negyedévében több mint 6 millió iPodot értékesített, tavaly pedig összesen 18 millió lejátszót adott el. A Microsoft feltett szándéka, hogy partnerei segítségével megveti a lábát a digitális zenepiacon. A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy az idei ünnepi szezonban több olyan, Microsoft szoftverre épülő lejátszó is piacra kerül majd, amelyek képességeikben felülmúlják az Apple iPodot.

Bár a redmondi vállalat most elvileg jogdíjat kérhet minden egyes eladott iPod után, szakértők szerint ez aligha fog bekövetkezni. Piaci elemzők úgy vélik, a két vállalat valószínűleg meg tud állapodni egymással és az Apple egy centet sem fog fizetni a Microsoftnak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.