Hirdetés

Microsoft vérdíj a MyDoom szerzőjére



|

Hirdetés

Az antivírus cégekkel és az FBI-al szorosan együttműködő Microsoft még nem döntött a kérdésről. A hétfő óta terjedő e-mail féreg csütörtökre már 400-500 ezer számítógépet fertőzött el a NAI legújabb mérései szerint, és nemcsak azzal okoz kárt a Microsoftnak, hogy a windowsos gépeket támadja, hanem egy február 1-re időzített DoS támadást is tartalmaz a kódja.

A Microsoft tavaly novemberben hirdette meg „vérdíj” programját, mivel a vírus- és féregírást bűncselekménynek tekinti. Létrehoztak egy 5 millió dolláros jutalmazási keretet, de ez - leszámítva a Blaster és a SoBig szerzőinek fejére kitűzött 250-.250 ezer dollártól eltekintve - még jórészt érintetlen. Kedden Mike Nash, a cég biztonsági üzletágának alelnöke közölte, hogy a Mydoom szerzőjére is „lehetséges” a jutalom. Ez azonban számos tényezőtől függ, így a megfertőzött rendszerek számától, a kár nagyságától, és az antivírus cégek által adott minősítéstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.