Hirdetés

Microsoft Voice Command



|

Hirdetés

A Voice Command révén a Pocket PC és a Pocket PC Phone Edition készülékek virtuális, interaktív személyi titkárrá alakulnak át, hangvezérlés révén kezelhetők vele különféle funkciók, például a telefon, a névjegyalbum, naptár és a Windows Media Player. Az alkalmazás költségtakarékos és kényelmes megoldást nyújt használóinak, hogy napjaink követelményeinek megfelelően folyamatosan kapcsolatban maradjanak, és bárhonnan elérhessék a kulcsfontosságú információkat. A Microsoft Voice Command a következő fontos funkciók használatát teszi lehetővé beszédparancsok segítségével (a parancsokat nem kell előzőleg felvenni):

Hangvezérlés - Ezentúl manuális kezelés nélkül lehet telefon-kihangosítást használni vezetés közben vagy akár az utcán, ugyanis a számot sem kell többé tárcsázni, elég pusztán kimondani a telefonkönyvben tárolt személy nevét vagy telefonszámát és a készülék automatikusan felhívja azt.

A hívó fél adatainak felolvasása - A Pocket PC Phone Edition felhasználói kérhetik, hogy a hívások beérkezése alkalmával a készülék hangosan közölje velük a bejövő hívás adatait. Ha a tulajdonos elmulasztott egy hívást, elég megkérdeznie a készüléket, és a Voice Command felolvassa a nem fogadott hívások időpontját, valamint a hívó telefonszámát.

Hangvezérlésű naptári keresés - Minden eddiginél könnyebb ellenőrizni a naptári bejegyzéseket. A felhasználó - bárhol is tartózkodik épp - egyszerűen megkérdezheti a készülékét, hogy mi a következő bejegyzés aznapra, az pedig közli a bejegyzések időpontját, tárgyát és helyét.

Hangvezérlésű Windows Media Player - A szóbeli parancsok mostantól virtuális távvezérlőként használhatók a zeneszámok előadó, album és műfaj szerinti lejátszására. Ezentúl nem kell a CD-k között keresgélni: a készülékre telepített Windows Media Player hosszú zeneszámlistájáról egyszerűen, szóbeli utasításokkal lehet válogatni. Elég annyit mondani, hogy "Play music!", és a Voice Command megkezdi a lejátszást.

Hangvezérlésű segédprogramok - A Voice Command révén a Start menü és a Programok mappa bármelyik eleme - a Microsoft Internet Explorer, az Outlook naptára, névjegyalbuma, feladatai, a játékok és a számológép - elindítható hangvezérléssel.

A készülék ezeken kívül közölni tudja a térerőt, az akkumulátor töltöttségét és a pontos időt. A Voice Command a Microsoft fonetikus beszédfelismerési technológiáját használja, amely a vállalat tíz éves kutatási munkájának eredménye és könnyen kezelhető, magától értetődő, praktikus hangvezérlési funkciókat biztosít. A legtöbb hangvezérlésű szoftver esetében előzetesen fel kell venni a szóbeli utasításokat, de a Microsoft Voice Command segítségével természetes, élőbeszédben használt parancsokkal, azonnali hatállyal vezérelhetők az eszközök műveletei. A szoftver működése nem függ attól, hogy ki beszél, az eszköz minden előzetes tanítás nélkül megérti a felhasználó parancsait. A szoftver a telepítést követően azonnal felismeri a nevekhez, a találkozókhoz, a zenelejátszáshoz, az alkalmazásokhoz kapcsolódó parancsokat, és végrehajtja a műveleteket. Mindezek révén lehetőség nyílik a manuális kezelést nem igénylő, problémamentes, egyszerű kommunikációra.
A Voice Command program amerikai változata már korábban forgalomba került, és nagyszerű fogadtatásban részesült, mivel könnyen használható, pontos és forradalmi változásokat hozott a mobiltelefon használat területén. Az Európában megjelent verzió kifejezetten a nagy-britanniai felhasználók számára készült, és több mint 13 dialektust képes felismerni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.