Hirdetés

Miért vesz fel egy katonai szakértőt a Google?



|

A Pentagon kutatási ügynökségétől egyenesen a Google titkos pozíciójába lép át Regina Dugan, a híres kiberbiztonsági szakértő. A munkaköre még nem ismert.

Hirdetés

Az érdekes munkaerő-vándorlás hetét éljük: hétvégén még arról számoltunk be, hogy a Wikipédia társalapítója, Jimmy Wales ingyen dolgozik majd a brit kormánynak, de elsiklottunk egy hasonlóan érdekes váltás mellett. Nemrég erősítették meg hivatalosan, hogy a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency – a Pentagon kutatási ügynöksége) egyik neves kiberbiztonsági szakértője, a terrorizmus elleni harcban, valamint a termelési folyamatok terén komoly tapasztalatokkal bíró Regina Dugan a Google berkeiben folytatja munkáját.



A közlemény szerint Dugan "senior executive" pozíciót kap a vállalatnál, de ennél többet senki sem volt hajlandó elárulni. Sokan pletykálják azt, hogy a Pentagon is leépít, de a szóvivők hivatalos bejelentése szerint Dugan távozását csak az indokolta, hogy nagyon szeretett volna a Google-nak dolgozni. Az All Things Digital szerint nem kizárt, hogy a neves szakértő az egyik Google alapító, Sergey Brin által vezetett Google X projekt keretében dolgozik majd, ahol olyan találmányokon dolgoznak, mint a ruhaként viselhető kütyük, van a sofőr nélküli autók. Hivatalosan senki sem erősítette meg ezt a pletykát, de kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.