Hirdetés

Milyen lesz az új Hotmail?



|

Hamarosan megújul a két webszolgáltatás. A Hotmail esetén a fő újdonság a levelek logikusabb, könnyebb rendezhetősége. A Skydrive még könnyebben használható, átláthatóbb lesz. A levelező ráadásul egy instant fiók funkciókkal is gazdagodni fog.

Hirdetés

A Microsoft Hotmail levelezőszolgáltatása az alapvető elemekben is folyamatosan fejlődik: a tárhely gyakorlatilag korlátlanná vált, a csatolható fájlok mérete pedig levelenként 100 MB-ra nő, új mobil alkalmazások jelennek meg az okostelefonokra, és a spam-szűrés is hatékonyabbá válik.

 



A Hotmail új szolgáltatásainak egyike az automatikus kategorizálás, amely a ’hírlevél’, ’közösségi frissítések’, ’Office dokumentumok’ és ’egyéb’ kategóriákba sorolja be a leveleket. Ennek a funkciónak a segítségével pár kattintással a Hotmail rendszerén belül is le lehet iratkozni bármelyik hírlevélről. A zászlóval jelölt, fontosnak tartott levelek legfelülre kerülnek a postafiókban, így akkor sem kell keresgélni őket, ha jóval korábban érkeztek, mindig jól látható helyen lesznek. A takarítás révén egy adott feladó összes levele törölhető, de a rendszerezés ütemezése funkciónak köszönhetően arra is van lehetőség, hogy a tíz napnál régebbi üzenetek egy kattintással tűnjenek el, miközben a legfrissebb levelek továbbra is láthatók maradnak ugyanattól a feladótól.

 



Lehetőség van úgynevezett ’alias’ létrehozására is; ha ideiglenesen van szükség egy új címre, akkor ez a meglévő felhasználónév alatt létrehozható, ilyenkor oldalt egy külön mappa jön létre, így kijelentkezés nélkül is hozzá lehet férni. Ez a funkció hasznos lehet olyan esetekben, amikor a felhasználók nem szeretnék kiadni az elsődlegesen használt email-címüket.

 



Frissül a Skydrive is

A fejlesztők ígérete szerint a webes tárhely-szolgáltatásnak a korábbihoz képest sokkal átláthatóbb lesz a kezelőfelülete, a fájlok pár kattintással helyezhetők majd át egyik mappából a másikba, a beépített Office szerkesztőkkel pedig bárhol módosíthatók a feltöltött Office dokumentumok. További újdonság, hogy már nem csak a mappák, de az egyes fájlok is külön-külön megoszthatók lesznek. A feltöltéshez elég lesz áthúzni a fájlokat a célmappájába, ráadásul mivel a feltöltések, áthelyezések a háttérben futnak, eközben a további navigációt nem zavarja meg semmi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.