Hirdetés

Minden harmadik fiatal trollok áldozata



|

A 14 és 18 éves felhasználók közel harmada esik áldozatul az online trolloknak.

Hirdetés

A vInspired által elvégzett legfrissebb elemzés szerint az internetező felhasználók 14 és 18 év közötti korosztályában az emberek közel harmada lett online trollok áldozata az elmúlt hat hónapban. A felmérésben résztvevő 2000 fiatalnak több mint a negyede mondta azt, hogy rendszeresen érték őket támadások, míg minden tizedik illető elismerte, hogy ő maga is vett részt ilyenben.

A trollkodás döntő hányada az áldozatok külső megjelenését vette célba, egészen pontosan a 40 százalékuk irányult erre, További 16 százalék állt rá az egyének származására vagy a vallására. A trollkodásra használt legnépszerűbb platformnak a Facebook bizonyult az elemzés során.

Az utóbbi időkben egyre többször lehetett olyan esetekről hallani, amelyek arról számoltak be, hogy a fiatalok kárt tettek magukban a trollok támadásai miatt - egy ilyen üzenet tehát nem kockázat nélküli szórakozás, hanem akár halálos is lehet, emelte ki a vInspired.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.