Hirdetés

Minden kezdet nehéz



|

Hirdetés

Az adatokat lementettem, jelenleg két NTFS-partícióm van (egy elsődleges és egy kiterjesztett). Úgy tudom, ezeket nem fogja látni a Win98, ezért kérdezem, hogy milyen módon kell törölni őket, és a régi rendszert telepíteni.Ez már keményebb dió, mint egy szimpla partícióeltávolítás, mivel nem elegendő hozzá a Win98 telepítője. Az ok: a második meghajtó kiterjesztett - s nem pedig elsődleges - partícióként foglal helyet a merevlemezen. Ezt ugyan látja a Win98 fdiskje, de eltávolítani már nem tudja. Ezért egy kis kerülőt kell tennünk: indítsunk a Windows XP telepítőkészletével. Tegyünk úgy, mintha egy friss telepítést végeznénk. Amikor ahhoz a ponthoz érünk, hogy melyik partícióra kívánjuk telepíteni, válasszuk a partíció törlését. Mindkettőt távolítsuk el. Ezután kérjük a partíció létrehozását, majd készítsünk egy FAT32-es darabot.

Ha ezzel megvagyunk, az [F3]-mal ki tudunk lépni a telepítőből. Ezután a Windows 98-as telepítő CD-jéről (vagy bootlemezéről) indítsuk a számítógépet. Válasszuk a CD-ROM nélküli indítást! Ezután az fdisk paranccsal töröljük az előbb létrehozott partíciót, majd hozzuk létre a kívánt felosztást. Ezt követően feltétlenül indítsuk újra a számítógépet, majd válasszuk a CD-ROM-ot támogató menüpontot.

Lépjünk át a CD-re a Win98 nevű könyvtárba. Adjuk ki a format c: /s parancsot! (A másik meghajtót is megformázhatjuk a /s kapcsoló nélkül, de Windows alatt utólag gyorsabban elvégezhető lesz.) Ezután lépjünk vissza a C: meghajtóra, hozzuk létre a Win98 nevű könyvtárat, és másoljuk át ide a telepítőkészletet. A művelet végén távolítsuk el a CD-t a meghajtóból, és indítsuk újra a számítógépet. Ha jól végeztük a feladatot, akkor a számítógép a merevlemezről fog indulni. Ezután nincs más dolgunk, mint a Win98 könyvtárából elindítani a telepítőt. Ezt angol nyelvű Win98 alatt a Setup, magyar verzió alatt a Setupcor parancs beírásával tehetjük meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.