Hirdetés

Mindent titkosít a Yahoo



|

A vállalat az összes termékén keresztülmenő kommunikációt kódolni akarja.

Hirdetés

Egy ideje már tudunk róla, hogy a nagy tech cégek - Google, Facebook, Yahoo, Microsoft, Apple - gőzerővel igyekeznek lehetőleg mindent titkosítani annak érdekében, hogy a felhasználóik a jövőben biztonságban legyenek az NSA kíváncsi szemei elől. A Yahoo hétfőn megerősítette és kibővítette az eddigi terveit. 

Hirdetés

A Yahoo a cég összes termékét titkosítani szeretné, az elképzelések szerint pedig 2014. első negyedévének a végére már az összes adatközpontjuk között végbemenő kommunikáció titkosítva lesz. Emellett lehetősége lesz mindenkinek a Yahooval megosztott információk kódolt továbbítására és fogadására is. Marissa Mayer kitért továbbá arra, hogy a külföldi partnerekkel is együttműködnek majd annak érdekében, hogy a levelezők HTTPS protokollon keresztül üzemeljenek. 

A Yahoo Mail január 8-ig kapja meg a HTTPS-alapú titkosítást. A döntés nem sokkal azután született, hogy megszellőztették, a Yahoo és a Google adatközpontjai remek csemegék voltak a MUSCULAR projekt számára, ami az NSA és a GCHQ közös programja volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.