Hirdetés

Mindig újabbat, a legjobbat, Epson StylusColor 980



|

Hirdetés

Hagyományaihoz híven az Epson ismét továbbfejlesztette StylusColor családját, s megjelentek a piacon a 80-ra végződő tagjai. Az Epson tintasugaras nyomtatóiról érdemes megjegyezni, hogy egyedülálló, saját fejlesztésű MicroPiezo Cool-Crystal technológiát alkalmaznak. Ennek a technológiának az alkalmazása során a tinta hideg marad, a Piezokristály-nyomtatófej pedig arról gondoskodik, hogy a nyomtatási felületre kisebb, kerekebb, pontosabban elhelyezett pontok kerüljenek. De lássuk a masinát, melyet az EPSON kizárólagos magyarországi forgalmazójától az RA-Trade Kft.-től kaptunk tesztelésre. A készülék alakja eleganciát sugároz, s fedelén megtaláljuk a szokásos három vezérlő gombot. Az elején lehajtható tálcára kerülnek a kinyomtatott anyagok, melyek a hátsó 100 lapos tálcából indulnak útjukra. A nyomtató nem csak párhuzamos, de USB kábelen keresztül is kommunikálhat

számítógépünkkel. A kialakítása során a fekete fúvókák száma 192 (2×96) míg a színeseké 288 lett, vagyis 96×3 a cián, a bíbor és a sárga összetevőknek megfelelően. A készülék felbontása 2880×720 dpi, amely igen jó. Ez a felbontás 3 pikóliteres, illetve változó festékpöttyöket jelent, amelyet az “Epson Ultra Micro Dot – 3 picolitre & Variable-Sized Droplet” technológiával érnek el. A sebessége A4 fekete szöveg esetében 13 lap/perc, míg színes szöveget 12,5 lap/perc sebességgel készít. A 10×15 cm fotót 34 másodperc, míg ugyanezt A4 méretben 78 másodperc alatt nyomtatja a készülék, mely meglepően gyorsan dolgozik. A normál fekete szöveg nyomtatásakor, szinte csak felvillan az állapotjelző, és már megtörtént az adatátvitel. A papír méretek is túlnyúlnak az A4 méreten, hiszen speciális úgynevezett panoráma papír (210×594 mm), vagy akár 241 mm széles is használható, a 3 mm-es nyomtatási kereteket figyelembe véve. Mivel a nyomtató USB csatlakozással is rendelkezik, így nem csak a Windows 3.1, 95/98, NT 4.0 és 2000 operációs rendszerek alatt, hanem Macintosh OS 8.1 től is használható. Ez a lehetőség igencsak kibővíti felhasználási területét. A meghajtó program a tulajdonságok ablakban érhető el, ám kissé bővebb lehetőségekkel találkozunk a papír típus és méret állításoknál. Persze a szokásos nyomtatóbeállítások is megtalálhatóak, mint például a vízjelnyomtatás. A nyomtató felügyeletét a StatusMonitor végzi, és figyelmeztet bármilyen hibára, például a papír kifogyásra is. A nyomtató igen jó benyomást tett ránk, így bátran ajánljuk mindenkinek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.