Hirdetés

Mit jelent a 418-as HTTP hibaüzenet?



|

Meglehetősen ritka problémát takar a kód, de adott esetben jó érteni a poént.

Hirdetés

A How-To Geek rendszeres olvasói rendkívül hasznos tudással gazdagodtak a mai napon, ugyanis a portál lerántotta a leplet a 418-as szerveroldali hibaüzenet jelentéséről. A legismertebb efféle kód a 404-es jelzésű, amelyet akkor küld vissza a webszerver, amennyiben a lekért erőforrás – weblap, kép, egyéb állomány – nem érhető el a megadott címen.

Hirdetés


A 418-as hibakód 1998. április 1-jén született meg, mikor az Internet Society elérhetővé tett egy jegyzetet a webes technológiák technikai szabványosításáért felelős Internet Engineering Task Force visszajelzéskérő rendszerében, miszerint észrevételeket várnak Hyper Text Coffee Pot Control Protocolhoz. A leírás szerint a HTTP-alapú protokoll célja a hálózatba kötött kávéfőzők vezérlése, felügyelete és diagnosztizálása.


A protokollhoz javasolt hibaüzenetek egyike a 418-as „I'm a teapot” volt: ezt akkor kapta volna a felhasználó, ha egy teáskannához kívánt volna csatlakozni. Az informatikusok nagy bánatára a HTCPCP soha nem vált szabvánnyá, de néhány éve már legalább lehet készen vásárolni hálózatra köthető kávéfőzőt.


(Fotó: montroyaler / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.