Hirdetés

MMS-en terjed az új kártevő



|

Hirdetés

A károkozó eddig Írországban, Indiában, Ománban, Olaszországban és a Fülöp-szigeteken terjedt szabadon.

Az F-Secure kutatói személyesen is megvizsgálták a fertőzött készüléket, és kimutatták, hogy a kártevő a Commwarrior B variánsa. A vizsgálat után a kutatók a fertőzött mobiltelefonra telepítettek egy F-Secure Mobil Anti-Virust, és eltávolították a kártevőt, így a készülék újra hibátlanul üzemel.


Azok a mobilszolgáltatók, amelyek együttműködnek az F-Secure-ral, MMS átjáróikat úgy konfigurálják, hogy a Commwarriort tartalmazó MMS üzenetek ne juthassanak be a hálózataikba. Ha a Commwarrior nem képes MMS-ben terjedni, terjedése lelassulhat, azonban - mivel a kártevő Bluetooth kapcsolaton keresztül is fertőz - kizárólag ezzel a módszerrel nem állítható meg.

Az F-Secure szakemberei március 7-én délután észlelték először a Commwarriort. A Symbian Series 60 operációs rendszeren futó mobil készülékeket, azaz az úgynevezett intelligens mobiltelefonok egy részét fenyegeti a vírus. A Commwarrior a mobilkészülék telefonkönyvében szereplő telefonszámokra és e-mail címekre véletlenszerűen MMS-eket küld, ami által megsokszorozhatja a gyanútlan felhasználó telefonszámláját. A Commwarrior Bluetooth kapcsolaton keresztül is terjed, aminek következtében a készülék akkumulátora a szokásosnál lényegesen gyorsabban merül le.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.