Hirdetés

Mobil Java fejlesztői verseny eredményhirdetés



|

Hirdetés

Az „Alkalmazás” kategória első helyezettjei Magyar Attila és Csepely Dénes lettek Synapse című közös pályázatukkal – ők beépített kamerával rendelkező mobiltelefonokra kifejlesztett hirdetési rendszerükkel nyerték el a zsűri elismerését. Alkalmazásuk segítségével néhány pillanat alatt adhatunk fel képes-szöveges apróhirdetést, vagy böngészhetünk mások hirdetései között akár mobiltelefonon, akár interneten keresztül.




Bátfai Erika, a játék kategória 1. helyezettje



A kategória második helyezettje Fodor Szabina lett, aki a magyar felsőoktatásban általánosan elterjedt Neptun Hallgatói Információs Rendszer mobiltelefonos változatát fejlesztette ki.

A „Játék” kategória első helyét Bátfai Erika szerezte meg az Eurosmobil Játék- és Alkalmazásfejlesztő Bt. nevében Ha hívsz, támadok! című játékával, amelyben a résztvevők az 1948-as szabadságharc történelmi hűséggel megelevenített tavaszi hadjáratát harcolhatják végig huszárezredeket, honvéd zászlóaljakat és tüzérséget vezényelve. A játékosoknak egymással együttműködve kell kialakítaniuk a lehető legjobb stratégiát Windischgratz seregei ellen, akik a történelemkönyvekből ismert helyszíneken és időpontokban várják virtuális ellenségüket. A második helyezett Irányi Csaba lett X-Paintball játékával az E-Corvina Kft. képviseletében, a harmadik helyezést pedig Tabányi József érte el NetDesertStorm alkalmazásával, amelyben a játékosok egy sivatagi háborúban mérhetik össze erejüket.



Magyar Attila, az Alkalmazás kategória 1. helyezettje


Bár az eredeti versenykiírásnak, mely szerint az alkalmazásoknak kliens-szerver alapon kell működniük, nem felelt meg Patyi Árpád mobil EKG diagnosztikai alkalmazása, a zsűri különdíjat szavazott meg a pályaműnek annak kivételesen kreatív és a hétköznapi felhasználhatósága miatt.



A versenyre beérkezett pályázatokat a zsűri elsősorban a kreativitás, a technikai megoldások, architektúra, valamint a használhatóság és élvezhetőség szempontjai szerint értékelte, de fontos tényező volt az eszközökben rejlő lehetőségek kihasználása, a design és a programkód stílusa, olvashatósága is. Az első helyezettek nagy teljesítményű Sun szervert, Sun munkaállomást, Sun fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia mobiltelefont nyertek; a második helyezettek Sun munkaállomást és fejlesztői programcsomagot, a harmadik helyezettek pedig szoftvereket vehettek át, összesen mintegy 8 millió forint értékben. A különdíjat nyert alkalmazás fejlesztőjét szoftvercsomaggal díjazta a Sun.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.