Hirdetés

Mobil jegyváltás Hamburgban



|

Hirdetés

Azok futball-rajongók, akik a péntek esti FC St. Pauli és a Hertha BSC Amateure közötti mérkőzést akarták meglátogatni, elkerülhették a hosszú sorokat a jegyváltó fülkéknél azáltal, hogy a kapuknál felmutatták telefonjuk képernyőjén azt az üzenetként kapott kódot, amely a jegyváltást igazolta.

A Matrix cég fejlesztette ki azt a "PicTicket" elnevezésű mobil jegyváltó rendszert, amellyel a vásárlók online vásárolhatnak jegyeket a PicTicket weboldal segítségével, vagy az automatizált PicTicket hívóközpont hívásával. A jegyváltáshoz a vásárlóknak meg kell adniuk a telefonszámukat, továbbá a készülékük pontos típusát. A fizetés végezhető hitelkártyával, vagy közvetlen kiszámlázással; miután a rendszer ellenőrizte a fizetés megtörténtét, a jegyet jelképező rejtjelezett kódot szöveges SMS formájában továbbítja a vásárló készülékére. "A jegyet csak egyetlen telefonra alakítva küldjük el, ezért nem lehet róla másolatot készíteni, vagy továbbítani." - mondta a szóvivő. A Teltix szolgáltatása hasonló ehhez, kivéve a leolvasás lehetőségét. Az ügyfelek egy listáról kiválasztott számot hívhatnak, hogy különböző eseményekre jegyet tudjanak váltani, majd kapnak egy SMS üzenetet, amelyet a kapunál felmutatva belépést nyernek a rendezvényre. A vásárlás előtt a szolgáltatás igénybe vételéhez azonban ennél a megoldásnál regisztrálni kell a T-Mobile "Mobile Wallet" (mobil pénztárca) programjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.