Hirdetés

Mobil jövő: a mobiltévé és a mobil e-mail a legnépszerűbb



|

Hirdetés

A Siemens 5.300 mobiltelefon-előfizető körében nyolc országban végzett felmérést az innovatív vezeték nélküli alkalmazásokkal valamint használatukkal kapcsolatban. A válaszokból tisztán látszik: a többség a mobiltelevíziózást és a mobiltelefonszámon keresztül történő e-mail-elérést tartja a leghasznosabbnak. Az innovatív vezeték nélküli szolgáltatásokkal kapcsolatos felmérést Brazíliában, Kanadában, Kínában, Németországban, Olaszországban, Koreában, Oroszországban és az Egyesült Államokban végezték. Az eredményekből kiderült, hogy a felhasználók valamennyi országban és kontinensen erősen érdeklődnek a mobil e-mailezés iránt: a megkérdezett felhasználók 74 százaléka akart küldeni, fogadni vagy szerkeszteni e-mailt handyjén. Az észak-amerikai és az európai felhasználók különösen magas elvárásokkal fordulnak a mobil drótposta felé. Bár leginkább a munkájukkal kapcsolatban akarják ezt használni, sok előfizető a magánhasználatot is fontolóra veszi.
Számos országban a mobiltévézés tűnik a legvonzóbb alkalmazásnak: átlagosan az összes válaszadó 59 százaléka fejezte ki érdeklődését a szolgáltatás felhasználásával kapcsolatban. A mobiltévé lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy televízióműsorokat vagy olyan programokat nézzenek, amelyeket kifejezetten mobileszközök számára készítettek. Ez a felhasználási lehetőség különösen érdekes lehet a szolgáltatók számára, ugyanis az előfizetők jelezték, ezért a szolgáltatásért fizetni is hajlandóak. Koreában, ahol a mobiltelevíziózás már elérhető, a válaszadók több mint 90 százaléka élne a lehetőséggel.
A tanulmány kimutatta, hogy a mobiltelefonokra történő zeneletöltésben szintén kiaknázható lehetőségek rejlenek. A válaszadók 62 százaléka jelezte, hogy szeretnének zenefájlokat letölteni vezeték nélküli eszközükre. A felmérésben részt vevő valamennyi országban a mobil zeneletöltés az első három legnépszerűbb alkalmazás között szerepelt.
Bizonyos alkalmazások elsősorban a fiatal generáció körében igen népszerűek: a mobil játékok, az IMS-alapú Group Communications szolgáltatások, az Enriched Voice Calling (bővített hanghívás, pl. videotelefonálás) és a fájlmegosztás azok közé a szolgáltatások közé tartoznak, amelyek elsősorban a fiatalok kívánságlistáján szerepelnek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.