Hirdetés

Mobil merevlemez flash memóriával



|

Hirdetés

A vállalatok szerint a memória beépítésével lényegesen felgyorsítható az adatok írása és olvasása, valamint csökkenthető a fogyasztás, amely noteszgépek esetén rendkívüli fontossággal bír.

A seattle-i Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) rendezvényen mutatkozik be a Samsung és a Microsoft által közösen fejlesztett mobil merevlemez, amely 1 gigabit beágyazott flash memóriát tartalmaz. A vállalatok szerint a memória beépítésével lényegesen felgyorsítható az adatok írása és olvasása, valamint csökkenthető a fogyasztás, amely noteszgépek esetén rendkívüli fontossággal bír.

A hibrid merevlemezes meghajtók egy 1 gigabites Samsung NAND flash memóriachipet tartalmaznak. A vállalatok szerint a megoldás ideális kombinációja a mágneses elven működő merevlemezzel elérhető nagy adatsűrűségnek és a flash memória segítségével elérhető alacsony fogyasztásnak, illetve nagy írási és olvasási sebességnek. A Samsung és a Microsoft már 2003 óta együttműködésben fejlesztik a hibrid merevlemezt. A koreai elektronikai cég szerint a hibrid merevlemezek többe fognak kerülni a "hagyományos" meghajtóknál, azonban olyan új képességeket vonultatnak fel, amelyek miatt érdemes kifizetni a nagyobb összeget. A két vállalat közös elgondolása alapján a Samsung gyárt majd olyan merevlemezeket, amelyek kereskedelmi forgalomba kerülnek, a cég szerint a 2006-ban megjelenő notebookok már tartalmazhatják a hibrid meghajtókat.

A Samsung szerint a flash memória használata jelentősen rövidíti a merevlemezen található operációs rendszer indulási idejét, így a hibrid meghajtók ideálisak lehetnek például a következő generációs Windows, a Longhorn használatához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.