Hirdetés

Mobil processzor hírek



|

Hirdetés

Az elmúlt napokban egymás után érkeztek a hírek és az információk az egyre újabb és egyre nagyobb teljesítményű, asztali számítógépekbe és szerverekbe szánt Intel és AMD processzorokról, de természetesen egyik cég sem kívánja elhanyagolni a hordozható számítógépekbe szánt processzorait sem, így most tekintsük át röviden, hogy milyen újdonságok várhatóak ezen a piacon!

Az Intel által professzionális kategóriába sorolt, 3000 dollár feletti értékű notebookok piacán az előrejelzések szerint a mostani negyedév végére már a 900 MHz-es, valamint a nemrég debütált 1 GHz-es mobil Pentium III-as processzorok fognak dominálni. Ezt követően az idei év harmadik negyedévében két, már teljesen új Tualatin magos Pentium III-as processzor megjelenése várható, melyek közül a kisebb teljesítményű változat 1,06 GHz-es lesz, míg a gyorsabb és egyben drágább változat 1,13 GHz-es lesz. Reméljük, hogy az Intel mobil frontján az 1,13 GHz-es frekvencia már nem lesz olyan peches, mint az az asztali gépek piacán tavaly volt, persze most már minden feltétel adott lesz a P3-as chipek ezen frekvencián való stabil működéséhez. Az új mobil Pentium III-as processzorokban egyébként elég nagy, 512 KB cache memória lesz.

Az idei év negyedik negyedévében, tehát várhatóan az év végén már napvilágot látnak majd az 1,2 GHz-es mobil Pentium III processzorok is, így a korábbi 1,06 GHz-es, valamint 1,13 GHz-es chipek már lecsúsznak a "mainstream", vagyis a 2500 dolláros notebookok kategóriájába.



Az Intel természetesen a "value" notebook kategóriát sem hanyagolja el, hiszen az ebbe a kategóriába tartozó 1000 dolláros érték alatti hordozható számítógépek piacán a mostani negyedév folyamán debütál majd a 650 MHz-es mobil Celeron processzor, majd ezt követően, az idei év harmadik negyedévében várható a 700 MHz-es Celeronok, valamint a 733 MHz-es és a 750 MHz-es Coppermine, illetve Coppermine-T magos mobil chipek megjelenése.

A konkurens AMD háza táján nincs az Inteléhez fogható nagy mobil processzor áradat, hiszen a cég csak a Duron chipből gyárt mobil változatot, melynek egyébként első 800 MHz-es példányai a napokban már fel is tűntek a piacon, azonban áramfelvételükkel nem voltak túlságosan megelégedve a notebook gyártócégek, a Morgan magos Duron chipekre pedig egy darabig még biztosan várnunk kell.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.