Hirdetés

Mobil TV: A Sony Ericsson és a Nokia együttműködik a DVB-H interoperabilitás terén



|

Hirdetés

A különféle tartalmak eléréséhez számos technológia áll majd a fogyasztók rendelkezésére. A Sony Ericsson és a Nokia a földi digitális terjesztésű mobil televíziózás technológiájaként a DVB-H-t választotta, és mindkét vállalat tevékenyen részt vesz a folyamatosan zajló, és a még nagyobb felhasználói élmény biztosítását célzó szabványosítási munkában és technológiai fejlesztésben. A többféle vállalat által elindított mobiltelevíziós szolgáltatási próbaüzemek interoperabilitásának biztosítására a két cég az interneten szabadon elérhető (www.nokia.com/mobiletv) Open Air Interface (nyílt rádiócsatorna) telepítési útmutatót használja. A megfelelő szabványosítási testületek által elfogadott, mai és a jövőben kifejlesztendő technológiák megjelennek majd az OAI telepítési útmutatóiban és a kompatibilis termékekben.

A DVB-H technológia a kapacitást és a minőséget optimalizálva kiegészíti a már meglévő szolgáltatói hálózatokat. Magas színvonalú szolgáltatást nyújt, amelynek keretében lehetővé teszi a földi sugárzású digitális adások vételét, és egyetlen készüléken belül további mobilszolgáltatásokat, például telefóniát és internetelérést is biztosít. A mobiltelevízió sugárzása új üzleti lehetőséget kínál majd a mobilszolgáltatók, a tartalomszolgáltató és műsorszóró vállalatok, az infrastuktúra-, és készülékgyártók, valamint a technológia szállítói számára. A különböző mobiltévé-próbaüzemek visszajelzései ígéretesek. A most zajló oxfordi mobiltelevíziós teszt időközi eredményei szerint egyértelmű felhasználói igény mutatkozik a szolgáltatás iránt, és a próba résztvevőinek 83 százaléka elégedett a biztosított, végponttól végpontig tartó szolgáltatással.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.