Hirdetés

Mobiltelefon: elektronikus póráz



|

Hirdetés

Günter Burkart a Handelsblatt nevű német gazdasági lapban fejtette ki véleményét arról, milyen változásokat idézett elő az alig egy évtized alatt "speciális felszerelésből" szinte kötelező kellékké előlépett mobiltelefon.

Eleve furcsán néznek arra az emberre, akinek nincs még mobilkészüléke. Akkor is magyarázkodásra szorulunk, ha van mobilunk, de nem vagyunk elérhetőek. Munkatársak és családtagok egyaránt előszeretettel használják ellenőrzési célból a mobilokat, amolyan elektronikus pórázként, így láncolva magunkhoz azokat is, akik fizikailag messze vannak tőlünk.




Egyelőre még elfogadott, ha egy szülő nem tudja elérni gyerekeit vagy egy főnök hiába próbálja hívni beosztottját, de a hívott fél ilyenkor is minden esetben magyarázkodásra kényszerül. Ki tudja, mikor billen át ez a tendencia egy olyan magatartásformába, amikor már nem merjük kikapcsolni telefonjainkat, mert nem illik - vagy épp nem szabad.

A mobiltelefon az eddigi státuszszimbólum helyett már kötelező "tartozékká" vált, ezért Burkart aggodalmát fejezte ki a további változások miatt amiket a jövőben még okozhatnak a kis készülékek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.